Fundația HOSPICE Casa Speranței

Fundația HOSPICE Casa Speranței

Semimaratonului Brasov Intersport ~ 2015

Dată: 04 April 2015
În fiecare an, în România, peste 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Pentru că preferăm să ne astupăm urechile când auzim de așa ceva
[ Show more ]

26

Galantomi:

114

Donații:

7,820 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

În fiecare an, în România, peste 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Pentru că preferăm să ne astupăm urechile când auzim de așa ceva, acești copii rămân de cele mai multe ori la stadiul de cifre în statistici. Dincolo de datele reci, sunt însă suflete fărmițate de durere. Și părinți fără puteri. Care nu mai pot împlini dorințe simple…din lipsă de timp. HOSPICE reclădește copilării distruse și reface ziduri de apărare în fața bolii care retează aripi. Cu ajutorul tău, putem reda clipe de normalitate copiilor diagnosticați cu boli incurabile. În centrul de zi al fundației HOSPICE Casa Speranței, 30 de micuți vor primi mângâiere, sprijin și consiliere în lupta lor cu boala.

Aici găsesc un mediu de liniște și bucurie, de relaxare și confort, personal prietenos și dedicat care face tot ce se poate pentru a le dărui acestora multă atenție, grijă și dragoste.
Își petrec câteva ore în care beneficiază, pe lângă consultul și tratamentele medicale, de multă atenție şi grijă, fiind cooptați în diverse activități menite să îi facă să uite de suferința care îi apasă.

Centrul de zi pentru copii este mediul perfect în care copiii se simt într-o altă lume: total diferită de mediul familial, de atmosfera unui spital sau chiar de ambianța unei colectivități apaţinând unei instituții şcolare. Acest centru este “grădinița sau şcoala de acasă” unde dorințele micilor pacienți sunt respectate, unde se dă frâu liber sentimentelor, unde pot fi descătuşați de lanţurile bolii sau de constrângerile de acasă. E locul unde pot vorbi deschis despre tot ce-i nelinişteşte sau unde nu pot vorbi decât despre ceea ce le place. Copiii se simt liberi, chiar dacă trebuie să respecte anumite reguli, însă le respectă fără să simtă constrângerea. La centrul de zi ei desenează, scriu, se joacă, dansează, cântă…

Centrul de zi, este o scenă de spectacol în care fiecare copil se simte important. Nu există diferențe între ei, handicapurile dispar, incapacitatea fizică de a realiza anumite lucruri nu-i mai deranjează atât de tare. Ei nu-i privesc pe cei cu care se joacă aici ca pe nişte bolnavi de care să-ți fie teamă, ci dimpotrivă, îi înteleg şi ii ajuta ca pe nişte frati. Deşi aceşti copii sunt bolnavi incurabili, centrul de zi le ofera şansa să se simtă normali, făcând parte dintr-o familie în care aşteaptă să se întoarcă. Li s-a dezvoltat astfel spiritul de echipă, sunt mai comunicativi, mai sociabili şi chiar mai îndrăzneți. Ei ştiu însă când greşesc şi se comportă ca nişte adulți cu responsabilitati. Activitatile pe care le desfaşoara in centrul de zi ii mobilizeaza şi au o motivatie pentru fiecare zi nou inceputa. Ei ştiu ca trebuie sa-şi termine de colorat ursuletul sau sa-şi continue de cusut covoraşul. Au căpătat consecventa şi sunt mai responsabili față de munca lor. Copiii se simt liberi şi sunt atraşi de muzică, de atmosfera de spectacol, care le da un entuziasm aparte. Astfel copiii care frecventează centrul de zi devin pe zi ce trece mai activi, mai liberi şi mai încrezători. Ei descoperă acolo lucruri şi sensuri pe care nu le găsesc acasă, primesc căldura unor oameni care ştiu să-i facă să se simtă unici. Centrul de zi pentru copii este raza de speranță, unde timpul trece mai repede şi unde fiecare copil se simte protejat, valoros şi iubit.