27.688 de pași

 

Eliza Nițescu Fundația HOSPICE Casa Speranței

29.761904761905% Complete
625 RON
Donations raised
2,100 RON
Target
7
Donations
I want to donate!

27.688 de pași

 

Se pare că atâția pași sunt necesari pentru un maraton. Dacă 27.688 ar fi zile, nu pași, ar însemna 75 de ani. Adică vârsta minimă la care ar merita să ajungem fiecare dintre noi. Viața este e un lucru spectaculos. L-am primit decând am venit pe lume și e cadoul pe care ar merita să îl conștientizăm mai mult!

 

Cumva... uneori... exact oamenilor cei mai buni li se ia acest dar foarte devreme. În niciun caz nu pleacă la 75 de ani, ci mult-mult mai devreme! Și nu pleacă ușor de aici. Și nici decent. Sistemul medical din România, să o recunoaștem, nu îți dă șansa de a muri decent.

 

Însă există organizații care umplu golurile acolo unde statul nu poate / vrea. Una dintre aceste organizații este HOSPICE Casa Speranței, care de 25 de ani aduce mai multă viață în zilele pacienților cu diagnostic oncologic.

 

Cancerul este una dintre cauzele principale de deces la nivel mondial. Anual, 160.000 de pacienți diagnosticați oncologic au nevoie de îngrijire paliativă în România. Din păcate, doar 9% beneficiază de ea.

 

HOSPICE, cel mai mare centru de îngrijire paliativă din România, poate oferi anual servicii pentru doar 4.000 de pacienți (adulți și copii).

 

Așadar, mai puțin de 1 din 10 români are dreptul la o moarte decentă într-o țară cu pretenții europene.

 

Este doar una dintre realitățile dure în ce privește situația pacienților diagnosticați cu cancer în România, o realitate pe care a înfruntat-o și mama mea, care a avut parte de cele mai halucinante “tratamente” în sistemul medical din România: plecând de la medicul de familie din Târgoviște (care a diagnosticat un cancer de stomac în stadiul IV cu gastrită...), până la tratamentul inuman care i-a fost aplicat la Spitalul Municipal București și Institutul Oncologic București. S-a stins într-o lună de la diagnosticarea corectă.

 

Dar mie mi-a rămas speranța (probabil ca fiecăruia dintre cei care au pierdut timpuriu un om drag din cauza cancerului). Cred că cei dragi pot trăi prin toți cei pe care îi ajutăm să depășească obstacole pe care ei nu le-au depășit.

 

Pe 13 Mai voi alerga în cadrul semimaratonului internațional București, iar cu această nouă cursă îmi propun să strâng  2.100 lei, adică suma necesară pentru a acoperi transportul a 210 vizite la domiciliu, pentru că HOSPICE face și îngrijire paliativă la domiciliu (cu 10 lei poți acoperi costul transportului echipei medicale pentru o vizită la domiciliu).

 

Vă lansez invitația ca împreună să contribuim ca normalitatea să nu mai fie o raritate! Fiecare om merită dreptul la decență după ce s-a îmbolnăvit.

 

Viața merge mai departe. Speranța merge mai departe! Acesta este mesajul Casei Hospice – există speranță pentru mâine. Iar mâine... este etern!

 

FĂ O DONAȚIE PE ACEASTĂ PAGINĂ!

 

POŢI TRIMITE AJUTORUL TĂU ȘI PRIN TRANSFER BANCAR:

LEI: RO49 BPOS 8520 2606 441 RON01, Banc Post București

CUI: 4921504 Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei

 

DACĂ REPREZINŢI O SOCIETATE COMERCIALĂ, SUSŢINE HOSPICE DIRECŢIONÂND PÂNĂ LA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT, ÎN BAZA LEGII SPONSORIZĂRII:

LEI: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 Raiffeisen Brasov

EUR: RO78 BPOS 0800 2606 441 EUR01 Banc Post Brașov

 

SWIFT: BPOS ROBU

CUI: 4921504 Fundatia HOSPICE Casa Speranţei

 

Pentru detalii și completarea online a contractului de sponsorizare poţi vizita site-ul HOSPICE: www.hospice.ro   

 

DESPRE HOSPICE CASA SPERANȚEI

ONG înființat în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, precum și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

 

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

Volkswagen Bucharest Half Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Ediția de anul acesta va fi pe 12-13 Mai 2018, cu startul în Piața Constituției din București.  Probele de concurs sunt: - Semi-Maraton - 21.097 km- Ștafetă - Echipa de 3 persoane, 7 km + 7 km + 7.1 km - Cursa

 

7 Donations

Anonymous

75 RON
Împreuna se pot face multe... succes!
13 May 2018

Cristina Paraschiv

50 RON
Mult Succes!
13 May 2018
Felicitari, Eliza!
12 May 2018
Eliza, iti doresc sa impactezi cu misiunea ta milioane de vieti! Sunt alaturi de tine.
07 May 2018
28 Apr 2018
Mult succes Eliza !
19 Apr 2018
Mult succes , Eliza !
12 Apr 2018
Eliza Nițescu : Fundația HOSPICE Casa Speranței
27.688 de pași