Marcela Motoc - Fundația HOSPICE Casa Speranței

Cel mai frumos cadou

605 RON Donatii stranse
20.166666666667% Complete
3,000 RON Target
7 Donatii
12 Zile ramase
Vreau sa fac o donatie!

 

Nu știu să cer bani. Știam, în foarte-tinerețe să cer bani împrumut, când nu-mi ajungeau de la un salariu la altul. 

N-am uitat niciodată senzația aia de jenă și de umilință când trebuie să ceri pentru că n-ai de ales. Era un cerc vicios, îi dadeam înapoi mereu doar ca să-i cer iar. Am depășit etapa aia. Deh, am mai crescut, era și cazul. 

Poate de-aia acum vreau să dau. Să dau înainte să mi se ceară. Să dau fără să aștept ceva înapoi. 

Nu sunt milionară, nici nu visez să fiu, nu vă imaginați că străbat Bucureștiul aruncând bancnote în stânga și în dreapta. Și când vorbesc de dat nu mă refer strict la bani.

Deși în cazul de față de ei e vorba. De bani. De bani și de ziua mea. 

Nefericită alăturarea, îmi dau seama, dar scopul e unul bun.

E un obicei destul de des întâlnit, știu, donarea zilei de naștere. E și momentul destul de neprielnic, în buza sărbătorilor. Dar așa mi-a fost soarta, să mă nasc între Crăciun și anul nou. Ca să n-am niciodată o petrecere ca lumea. ;) M-am obișnuit. 

Anul ăsta, nu pentru că ar fi mai special, că nu e, nu e nici cifra mai rotundă ca alta, 46 e o cifră oarecare, dar pur și simplu pentru că sunt egoistă și am aflat pe propria piele că una din cele mai mari satisfactii în viață este aceea de a știi că ai ajutat, că ai fost de folos, vreau să fiu. De folos. De ajutor

Nu mi-am propus să schimb lumea într-o zi, nu sper la miliarde, dar știu că 3000 de lei înseamnă 15 intervenții la domiciliu pentru un om în nevoie. Sau 5 intervenții pentru 3 bolnavi. Asta mi-am propus. 

Sigur că 15 intervenții la domiciliu ar fi de dorit, sigur că 15 intervenții pentru 15 bolnavi ar fi nesperat și fabulos. 

Nu vă cer nici să vindecam lumea nici să ne prefacem că imposibilul e posibil. Îndrăznesc însă să vă cer să vă imaginați cum un gest mic, oricât de mic, alină la propriu durerea unui om. Un om la fel ca voi dar cu nevoi si suferințe pe care sper ca niciunul dintre noi să nu le afle.

Mulțumesc.

La mulți ani vouă!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundația HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

Centrul de zi HOSPICE pentru copii Bucuresti

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

7 Donatii

Anonymous

30 RON
12 dec 2018

Anonymous

75 RON
Aniversare pe măsura gestului minunat. Și sărbători la fel!
11 dec 2018

Anonymous

75 RON
11 dec 2018
11 dec 2018

Creola Pora

75 RON
La multi ani, draga mea draga.
11 dec 2018

Daniela

150 RON
La multi ani! :)
11 dec 2018

Anonymous

50 RON
11 dec 2018