Alinare și Imbrățisare de ziua mea, pentru bolnavii incurabili

 

Florentina Dumitru Fundația HOSPICE Casa Speranței

100% Complete
505 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
4
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Știai că mi-am donat ziua de naștere? Iată cum mă poți surprinde plăcut pe 2 Noiembrie:

Pe tine, om fain, care ești cu gândul la mine, te rog să nu îți mai pierzi timpul reflectând la un cadou care să îmi fie pe plac. Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face din acest an, este să faci o donație pentru copiii si adulții care suferă de o boală incurabilă. Indiferent de sumă, 10 sau 20 Ron, etc., fiecare donție contează. Împreună, vom lupta pentru o zi în plus și un zambet, în viața unui copil bolnav sau a unui adult. 

Să ne imaginăm viața dincolo de boală! Hospice, Casa Speranței o face și a demonstrat asta în cei 24 de ani de când îmbunătățește calitatea vieții tuturor celor care suferă de boli incurabile, ataât în faze de început, cât și terminale.

Hospice, Casa Speranței oferă asistență socială, îngrijire paliativă și consiliere psihoemoțională atât pacienților cât și familiilor acestora: în centre de zi, ambulatorii, unități proprii, la domiciliul pacienților sau în spitalele partenere.

 

Așa funcționez eu. Și mă simt bine! 

În copilărie nu mi-a fost serbată niciodată ziua de naștere, cu copii, delicii culinare și chicoteli fara griji pe la colțuri. Pană în prezent nu mi-am organizat niciodată o petrecere cu ocazia aniversării mele. Recunosc însă că m-am implicat cu dragoste în procesul de organizare al evenimentelor dedicate celor dragi mie, pentru că iubesc să îi surprind. Nu material, ci spiritual și cu libertate în brațe.

An de an, în măsura timpului disponibil și a bugetului, petreceam ziua mea în compania celor mai dragi prieteni, la un ceai sau o gustare. De câțiva ani, mi-am făcut singură ca și cadou de ziua mea, câte un tort pe care l-am donat la diverși copiii fără părinți sau posibilități financiare. În unele zile de naștere, cum de altfel au fost ultimii doi ani, mi-am petrecut ziua de naștere în compania unor grupuri de copii anevoiași din cadrul unor fundații sau împreună cu ei și bunicii care le cultivă controlul asupra unei vieți decente și a unei educații bazată pe iubire și stimă de sine.

Tocmai pentru că știu foarte bine cum este să îți pierzi inimi dragi din cauza bolilor incurabile sau cât de dificil este să îi poți privi neputincios atât pe cei din familia ta, cât și pe cei din jur, care luptă din răsputeri să supraviețuiască, însă nu au parte de îngrijiri medicale și companie, am decis să fac o schimbare, să nu mai fiu egoistă. De ce să implic buget într-o petrecere, în cadouri sau într-o anumită zi pe care să o petrec alături de cei dragi mie? Nu am nevoie de așa ceva. Pentru că oricum sistemul este unul nociv, timpul este prețios, segmentul material este fugitiv și nesigur, iar tot ceea ce ține de fizic e cu control. Nimic nu poate bucura psihicul. Doar liniștea și dorința. Astea sunt de fapt momentele când savurez cu adevărat fericirea. Nu am nevoie de o zi anume din an să pot împărtăși bucurie cu cei dragi. Iar o zi de naștere, pentru mine, nu mai este un act de cinste la restaurant sau acasă. Daruri, la fel, ne putem face în orice moment al anului, fără să atingem partea materială sau să ne îndreptăm către fală pentru că așa e legea firii sau obiceiul. Nicidecum! 

Bucuria pe care o simt atunci când readuc rezistență și încântare unui suflet este de neînlocuit. Mă ajută psihic și îmi îmbogățește plăcerea de a trăi. Cu o spontaneitate și o libertate de idei, după cum sunt în ultimii ani, prefer să refuz nevoile primare și să susțin persoanele care au într-adevăr nevoie de mine, de noi, de voi... De aceea, dorința mea cea mai mare de ziua mea rămâne aceasta: Să fiți alături de mine și să donați pentru această cauză.

Apropie-te. Împreună oferim alinare! 

 

Îți mulțumesc pentru că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

4 Donații

Anonymous

30 RON
31 Oct 2016
25 Oct 2016

Anonymous

350 RON
19 Oct 2016
Idei frumoase ca si tine! Suflet drag
18 Oct 2016
Florentina Dumitru : Fundația HOSPICE Casa Speranței
Alinare și Imbrățisare de ziua mea, pentru bolnavii incurabili