Ajută un om cu o boală incurabilă! Donează și tu!

 

Mihai Voinea Fundația HOSPICE Casa Speranței

15.3% Complete
459 RON
Sumă strânsă
3,000 RON
Target
10
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Era o seară caldă de vară, la mijlocul lui iulie, în 2010, fix înaintea admiterii la medicină. Am început să alerg de nevoie.

„Ai grijă să nu îți rupi picioarele”, mi-a spus tata înainte să ies pe ușă.

Trebuia să mă relaxez, să îmi temperez mintea.

Am descoperit rapid că alergarea e o formă de meditație activă.

De atunci, am descărcat stresul în asfalt de mii de ori. 

Întotdeauna am fost un practicant al sportului de orice fel, mare fan al mișcării, dar niciodată nu mă împăcasem cu alergarea. Aveam impresia că este doar pentru cei care vor să dea jos surplusul caloric.

În noiembrie 2012 am început să alerg mai serios, atunci m-a prins „microbul” după ce citisem povestea unui român care alergase primul maraton, dar mi-a luat ceva să îmi dresez creierul să perceapă altfel distanțele alea ireale la care aveam să-l supun.

 

Până în 2017, alergarea a fost hobby-ul meu principal. La primul și al treilea ultramaraton, pe Transfăgărășan, am făcut fundraising pentru Hospice.

Apoi, când am alergat 102km din Vidin, Bulgaria până în Craiova, în 2015, am strâns 4 mii de euro, împreună cu câțiva prieteni și colaboratori, pentru Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

Anul acesta mă antrenez pentru prima mea cursă de triathlon, distanță IronMan. Adică 3,86 km de înot, 180 km de bicicletă, 42,195 km de alergare. 226 km de efort în total, cu un timp limită de 16 ore.

Evenimentul XMAN România 2017 (www.xmanromania.ro) va avea loc pe 10 iunie, la Oradea și mi-am promis că trebuie să ajut bolnavii de cancer din nou.

Susțin HOSPICE Casa Speranței pentru a treia oară prin acest proiect.

Vreau ca atunci când voi strânge din dinți să mai fac un pas, să știu că pun umărul la ceva mai mare decât mine.

După 6 ani și ceva petrecuți în facultatea de medicină, am încercat să nu devin un robot, imun la durerea oamenilor din jurul meu. Am văzut bolnavi cu diferite povești, diverse dureri și oameni care mai aveau foarte puțin de trăit.

Puțini, însă, aveau parte de tratamente care să le amelioreze chinul pe parcursul ultimelor săptămâni sau luni de viață. HOSPICE Casa Speranței exact asta face.

Cu ce se ocupă HOSPICE Casa Speranței?

Cu îngrijirea paliativă, care vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.

Cancerul rămâne, pentru mine, cea mai devastatoare boală de pe planetă. E terifiant, iar greutatea cuvântului atârnă greu pe sinapsele oricui.

Ajută un om cu o boală incurabilă! Donează și tu.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor organizeaza cea de-a 8-a editie a triathlonului "AROBS X Man Romania" in Oradea.  Startul va fi dat de la Hanul Pescarilor din Oradea. Distantele propuse se pot aborda in individual, cat si in echipa. Probele la care poti participa sunt: - Individual Long Distance - Inot - 3800 m |Ciclism - 180 km| Alergare - 42,2 km - Individual Half Distance - Inot - 190

 

10 Donații

09 Jun 2017
Hai, Mihai!
19 May 2017
Bafta multa, Mihai! Felicitari pt tot ceea ce faci!
16 May 2017
Mult succes, Mihai.
09 May 2017

Anonymous

16 RON
03 May 2017
25 Apr 2017

Anonymous

30 RON
24 Apr 2017
24 Apr 2017
30 RON
24 Apr 2017

Anonymous

20 RON
Succes!
24 Apr 2017
Mihai Voinea : Fundația HOSPICE Casa Speranței
Ajută un om cu o boală incurabilă! Donează și tu!