EȘTI GATA?

 

Eliza Nițescu Fundația HOSPICE Casa Speranței

18.75% Complete
75 RON
Sumă strânsă
400 RON
Target
1
Donații
Vreau să fac o donaţie!

EȘTI GATA?

 

Pe locuri, FIȚI GATA... start! Deși este o expresie preluată din alergare, mă întreb câți dintre noi reflectăm la acest... fiți gata? Câți suntem cu adevărat pregătiți pentru alergerile pe care le facem și pentru încercările vieții?

 

Mă gândesc la toate starturile pe care le-am luat până acum la curse sau în expedițiile mele montane și recunosc că niciodată nu am simțit că sunt 100% pregătită. N-am fost pregătită pentru provocări profesionale noi, pentru relații noi sau pentru experiențe noi.

 

Și mă gândesc totodată și la pacienții diagnosticați cu o formă de cancer. Ei sunt gata oare? Sunt pregătiți să primească o veste atât de dură legată de sănătatea lor? Tu cât de pregătit ai fi să ți se spună că... gata... până aici a fost...?! În luna August a anului 2010 am primit vestea că mama mea are cancer în metastază, adică gradul IV. Nu eram gata, nici nu mi-aș fi putut închipui că suferă de o astfel de afecțiune, mai ales în asemenea nivel de evoluție deja... Iar în luna Septembrie 2010 mama a murit (în următoarea lună de la diagnostic). Eram eu gata să rămân fără ea? Nicidecum...! Cu toate astea... noi trăim într-o adormire și neconștientizând că suntem muritori. Mai degrabă trăim comportându-ne ca și cum urmează să avem pentru totdeauna aceasta viață.

 

Ei bine, nu este așa. Iar singura certitudine a noastră odată ce am venit pe lume este aceea că vom și ieși într-o zi din marea scenă. Întrebarea este dacă ești gata să ieși acum, în această clipă. Da, fix în momentul în care citești aceste rânduri. Ai făcut tot ce ținea de tine să conteze că te-ai născut? Ai ajutat pe cineva? Ai contat pentru cineva? Ai iubit pe cineva?

 

Vestea bună este că oricând poți alege să devii mai conștient că timpul fiecăruia este limitat. Fiecare pacient HOSPICE conștientizează acest lucru, motiv pentru care majoritatea trăiesc viața la alt nivel, mai ales că primesc sprijinul HOSPICE în acest sens.

 

De peste 25 de ani aduce mai multă viață în zilele pacienților cu diagnostic oncologic, cancerul fiind una dintre cauzele principale de deces atât în România, cât și la nivel mondial. Anual, 160.000 de pacienți diagnosticați oncologic au nevoie de îngrijire paliativă în România. Din păcate, doar 9% beneficiază de ea.

 

HOSPICE, cel mai mare centru de îngrijire paliativă din România, poate oferi anual servicii pentru doar 4.000 de pacienți (adulți și copii).

 

Așadar, mai puțin de 1 din 10 români are dreptul la o moarte decentă într-o țară cu pretenții europene. Această statistică se poate însă modifica prin implicarea fiecăruia dintre noi.

 

Pe 20 Mai voi alerga în cadrul Semimaratonului Târgoviște, iar cu această nouă cursă îmi propun să strâng  400 lei, bani care vor merge către proiectul de finalizare a Centrului socio-medical pentru copii, de la Adunații Copăceni.

 

Cine sunt beneficiarii centrului? Copii cu boli genetice (epidermoliza buloasă, fibroză chistică), neurologice (tetrapareză spastică, distrofii musculare, scleroză multiplă, scleroză în plăci), frații și surorile pacienților de la oncopediatrie și copii ai unor pacienți adulți cu diagnostic oncologic în faze terminale, toti fiind afectați social, financiar și emoțional.

 

Cu ajutorul vostru ne dorim să asigurăm anual, la Adunații Copaceni

400 internări în unitatea cu paturi

2.000 de vizite pentru evaluare

tabere pentru 300 de copii

suport și consiliere pentru 600 de membri ai familiilor pacienților

pregătirea a 250 de specialiști

 

Vă lansez invitația ca împreună să contribuim ca normalitatea să nu mai fie o raritate! Fiecare om merită dreptul la decență după ce s-a îmbolnăvit!

 

FĂ O DONAȚIE PE ACEASTĂ PAGINĂ!

 

POŢI TRIMITE AJUTORUL TĂU ȘI PRIN TRANSFER BANCAR:

LEI: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 Raiffeisen Brasov

EUR: RO78 BPOS 0800 2606 441 EUR01 Banc Post Brasov

SWIFT: BPOS ROBU

CUI: 4921504 Fundatia HOSPICE Casa Speranţei


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Sperantei a inceput dezvoltarea unui centru socio-medical oferind educatie, suport si ingrijire complexa pentru pacienti si familiile lor.

Semimaratonul Târgoviște este organizat de Asociația Respiro și susținut de AsoCromSteel și Class Park. Este unul dintre puținele evenimente de alergare din Româna la care participarea este gratuită, iar în 2018 se află la cea de a 3-a ediție, pe 20 Mai. Probele de concurs sunt: - Cursa populară, 2.5 km - Este probabil cea mai distractivă cursă, dedicată celor care n-au mai alergat

 

1 Donații

Succes! Eu nu pot ajunge, insa sunt convinsa ca vei alerga cu bucurie in suflet, la fel ca mine!
18 May 2018
Eliza Nițescu : Fundația HOSPICE Casa Speranței
EȘTI GATA?