Emilia Ghitoroiu - Fundația HOSPICE Casa Speranței

Fac bine de acasă. Emilia- HOSvoluntar

500 RON Donatii stranse
100% Complete
500 RON Target
11 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Bună! Sunt Emi și fac parte din echipa Hospice de aproximativ un an și jumătate.

La Hospice am ajuns nevoită, din nefericire, împreună cu mama mea atunci când a aflat că este bolnavă oncologic. Vă dați seama ce era în sufletul meu. Până să se îmbolnăvească ea, nu cred că conștientizam ce înseamnă să fii bolnav de cancer, dar și când am văzut, în inima mea s-a pornit ceva, o dorință atât de mare de a schimba ceva pentru acești oameni.

Eram în recepție, așteptam să intru cu mama la o consultație și dintr-o dată mi-a sărit în ochi un biblioraft mare și colorat pe care scria "VOLUNTARIAT" și atunci am zis "Asta e, acum e momentul să fac ceva" așa că m-am interesat, și după o scurtă perioadă de timp am ajuns să fac parte dintr-o frumoasă familie numită Hospice Casa Speranței, unde am cunoscut cei mai minunați oameni. Acolo a început povestea mea.

Particip la TeamHospice Challenge deoarece vreau să arăt lumii ce lucruri frumoase putem face dacă ne unim forțele. Vreau să fiu vocea pacienților noștri și vreau să lupt pentru ei, căci atunci când dai de greu, nu renunți, ci te ambiționezi și faci tot ce este posibil. Un prieten este lângă tine indiferent de situație. Atunci când te zbați într-o luptă pe viață și pe moarte, între toți norii aceia negri nu strică și o rază de lumină, așa că haideți să punem toți câte puțin din ce avem și să continuăm să scriem împreună povestea HOSPICE.

Provocarea pe care mi-o asum este să fac pe zi mai mult de 5.000 de pași, urmând ca tot progresul să îl postez pe conturile mele de social media (Instagram, Facebook). Va voi ține la curent cu tot ce fac și pe măsură ce mă voi apropia de target voi încerca și alte provocări. Haideți să ne unim, să punem bănuț cu bănuț și să ne mândrim cu faptul că și noi am reușit să devenim eroii unor oameni absolut minunați. Până la urmă să nu uităm  că Hospice Casa Speranței este un ONG și singuri nu putem reuși.

Dacă ai ajuns până aici îți mulțumesc că mi-ai ascultat povestea și te invit să faci și tu parte din ea.   


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundația HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

#facemloc și pentru ei

Bolnavii de cancer au primit două lovituri în pandemie: o dată din cauza COVID, apoi pentru că au avut cu greu acces la îngrijirea de care au urgent nevoie.  Noul coronavirus ne-a schimbat tuturor viețile și a afectat întreaga societate, însă în același timp a schimbat radical activitatea spitalelor care nu tratează Covid-19, iar pentru pacienții oncologici povara unei boli incurabile a fost și mai grea.

De aceea, bolnavii de cancer sunt printre cei mai afectați în pandemie. Diagnosticul întârzie, iar îngrijirea de care au nevoie este amânată sau chiar anulată. Bolnavii incurabili au devenit, “ceilalți”, pacienții despre care se vorbește mai puțin,  pentru care se donează mai puțin, care sunt ajutați mai puțin.

Pacienții incurabili au nevoie de noi, mai mult ca oricând. Listele de așteptare sunt cumplit de lungi. Cererea era uriașă și înainte – există peste jumătate de milion de pacienți oncologici în evidența medicilor de familie – însă în pandemie solicitările au crescut dramatic. HOSPICE Casa Speranței lansează, din nou, un apel public în numele pacienților oncologici: #facemloc și pentru ei.

Provocarea sportivă de acasă ~ 2020

Ai o provocare sportivă de acasă? Fie că vrei să mergi ori sa alergi pe bandă 10km în fiecare zi, să sari coarda de 100 ori, să ridici greutăți sau să faci abdomene și genoflexiuni, poți

11 Donatii

Buni

55 RON
Sa facem bine ne face bine!
09 May 2020
08 May 2020
25 Apr 2020

Anonymous

20 RON
Felicitări Emilia!
22 Apr 2020
Sunt mândru de tine!
21 Apr 2020
21 Apr 2020

Anonymous

15 RON
18 Apr 2020
Fără cuvinte!
16 Apr 2020

Anonymous

100 RON
Felicitari Emilia pentru ceea ce faci!!!
16 Apr 2020
14 Apr 2020

Anonymous

10 RON
14 Apr 2020