Ioana Rusu - Fundația HOSPICE Casa Speranței

Gesturile mici duc la binele mai mare

1,600 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
13 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Îmi place să marchez evenimentele din viața mea cu experiențe și amintiri. Anul acesta las la o parte gândul de a petrece și dorința de a primi cadouri multe și îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie. Îmi doresc să pot oferi empatie, dedicare și grijă celor care au mai mare nevoie.

Gesturile mici duc la binele mai mare, așa că dacă vă doriți să fiți alături de mine, vă rog să transformați cadourile în donații către Hospice, printre puținii din România care oferă îngrijiri paliative copiilor și adulților aflați în stadii avansate ale bolii.

Acum aproape 10 ani, am fost suspectă de o boală cu 25% șanse de supraviețuire. A fost o perioadă grea din care am învățat multe despre mine și care m-a ajutat să prețuiesc lucrurile simple. Am scris atunci chiar și o listă cu ultimele lucruri pe care doream să le fac, un exercițiu tare greu. Eu am fost norocoasă pentru că ulterior s-a dovedit o boală imunologică, cu care am învățat să conviețuiesc și agonia a durat doar câteva luni. Dar mă gândesc la toți cei care nu vor avea un final fericit tradițional.

La HOSPICE, tranziția spre sfârșitul vieții nu este o înfrângere. Sunt povești despre demnitate, despre reziliență, despre dreptul la un sfârșit demn, fără umilințe și fără durere.

Am nevoie de voi să rostogolim binele de ziua mea și mă voi revanșa cu bunătățuri gătite de mine.

Vă îmbrățișez <3

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundația HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

#facemloc și pentru ei

Bolnavii de cancer au primit două lovituri în pandemie: o dată din cauza COVID, apoi pentru că au avut cu greu acces la îngrijirea de care au urgent nevoie.  Noul coronavirus ne-a schimbat tuturor viețile și a afectat întreaga societate, însă în același timp a schimbat radical activitatea spitalelor care nu tratează Covid-19, iar pentru pacienții oncologici povara unei boli incurabile a fost și mai grea.

De aceea, bolnavii de cancer sunt printre cei mai afectați în pandemie. Diagnosticul întârzie, iar îngrijirea de care au nevoie este amânată sau chiar anulată. Bolnavii incurabili au devenit, “ceilalți”, pacienții despre care se vorbește mai puțin,  pentru care se donează mai puțin, care sunt ajutați mai puțin.

Pacienții incurabili au nevoie de noi, mai mult ca oricând. Listele de așteptare sunt cumplit de lungi. Cererea era uriașă și înainte – există peste jumătate de milion de pacienți oncologici în evidența medicilor de familie – însă în pandemie solicitările au crescut dramatic. HOSPICE Casa Speranței lansează, din nou, un apel public în numele pacienților oncologici: #facemloc și pentru ei.

Daruieste ziua ta ~ 2020

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

13 Donatii

La mulți ani, mătu Oana! Îți trimit bani din pușculița mea. Nepotul Ed
22 Jan 2021
La multi, multi ani frumosi ca tine! 🤗
14 Jan 2021
La multi ani Ioana minunato! Speram ca aceste donatii sa faca bine oamenilor mai putin privilegiati ca noi!
12 Jan 2021

Mira

150 RON
❤️🥂
08 Jan 2021

Anonymous

50 RON
La mulți ani, suflet frumos!
08 Jan 2021
Frumos gest 😁 La multi ani în avans.
08 Jan 2021

Hen Titus Victor

150 RON
La multi ani !
07 Jan 2021
La multi ani, Ionela draga! Ai un suflet tare frumos <3
04 Jan 2021

Anonymous

150 RON
04 Jan 2021
La multi ani, scumpo! Sa ramai acelasi om bun, mereu! <3
04 Jan 2021
La mulți ani buni!
23 Dec 2020

Donatie #178390 Bugnar Adrian

150 RON
22 Dec 2020

Raul Sabau

150 RON
22 Dec 2020