Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Marian Solomon Fundația HOSPICE Casa Speranței

19.22% Complete
961 RON
Sumă strânsă
5,000 RON
Target
9
Donații
Vreau să fac o donaţie!

20 mai este o zi specială pentru mine. Știu, nu e ziua mea, e ziua de după ziua mea, când eu număr likeurile și desfac cadourile. Dar, mai pe seară, o să fiu trist, ca de fiecare 20 mai de mai mult de un deceniu încoace...

20 mai mai înseamnă mult pentru mine: este ziua pe care tatăl meu mi-a daruit-o numai mie. A dăruit o lună fiului meu și familiei mele iar mie mi-a dăruit o zi în plus. Cu dureri inimaginabile, potolite doar de morfină, tatăl meu a așteptat, răbdător zi mut, ca Paul să se nască apoi ca eu să-mi sărbătoresc ziua. După luni de chin pestânca supliciului, în care bucați din el au fost smulse de ciocul cancerului, cu ultimele puteri ne-a mai făcut un dar. Apoi, obosit, a adormit, cu un zambet liniștit în colțul gurii. Nea Nelu, tatăl meu, ca mereu în viața lui, a făcut ceva extraordinar!

Anul acesta v-aș ruga să mi fiți alături în încercarea de ai întoarce o parte din darul lui. Majoritatea nu știți, dar în ultimele luni de viață, mama mea a fost aproape non-stop langă el. Iar alături de ea, raspunzand strigătului mut al tatălui meu,  au fost cei de la HOSPICE Casa Speranței.

Acolo am văzut oameni care dăruiesc timp oamenilor care mai au puțin timp. Acolo am văzut cum minutele devin ore pentru oameni a căror speranță de viață se măsoară cu alte unitați de măsură. Acolo am văzut zâmbete regasite de către oameni care au uitat că mai pot zâmbi. Acolo am găsit sprijin când tatăl meu și familia mea au avut nevoie de el.

An de an, de 20 mai, din puținul pe care-l are, mama mea cumpără ceva pentru HOSPICE Casa Speranței. E puțin, dar e puțin dat din suflet.
Anul acesta aș dori ca, alături de de voi, să le dăruiesc ziua mea de naștere lor, oamenilor asistați de HOSPICE Casa Speranței. Oricât de puțin ar însemna pentru voi, pentru ei contează mult. Orice v-ați fi dorit vreodată să-mi dăruiți, vă rog să-l transformați într-un dar pentru ei. Oamenii ajutați de oamenii de la HOSPICE Casa Speranței vor fi puțin mai fericiți datorită vouă, dragii mei, și asta contează enorm pentru mine!

Ajutați-mă să le dăruiesc lor ziua mea de naștere și ziua dăruită de tatăl meu.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

9 Donații

75 RON
22 May 2018

Anonymous

30 RON
22 May 2018

Anonymous

150 RON
La multi ani fericiti, Marian! ...si pentru Hospice Casa Sperantei: felicitari si multumiri pentru faptele voastre!
17 May 2018

Anonymous

50 RON
Dăruit din suflet in speranța că va oferi un zâmbet ... poate un moment de bucurie
16 May 2018

Anonymous

100 RON
16 May 2018

Anonymous

100 RON
16 May 2018

Anonymous

206 RON
16 May 2018

Anonymous

50 RON
16 May 2018

Anonymous

200 RON
Din suflet!
16 May 2018
Marian Solomon : Fundația HOSPICE Casa Speranței
Cel mai frumos cadou de ziua mea