Înconjurul Mont Blancului în mai puțin de 46 de ore

 

Claudiu Beletoiu Fundația HOSPICE Casa Speranței

72.352941176471% Complete
2,460 RON
Sumă strânsă
3,400 RON
Target
19
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Numele meu este Claudiu Belețoiu, am 27 de ani și iubesc alergarea montană. Acest lucru nu ar fi fost astăzi posibil pentru mine dacă nu aș fi depășit o provocare medicală cu care m-am confruntat încă de mic copil.

 

Când aveam 7 ani, într-o ușoară luptă cu băieții la școală am avut un accident în care mi-am rupt mâna dreaptă. Probabil sună banal, însă lucrurile s-au agravat ulterior, întrucât din cauza unor proceduri medicale necorespunzătoare, am suportat o intervenție chirurgicală complexă. După aceasta a urmat o infecție osoasă, iar decizia medicilor a fost: amputarea brațului drept. Dacă aș fi avut un tată care să accepte această prima „soluție” oferită de medici, astăzi aș fi avut o singură mână. Însă datorită faptului că el s-a luptat pentru șansa mea, am avut parte de o a doua operație, operație care a constat în transplant de os la brațul drept cu grefă de la piciorul meu drept. Operația de transplant a fost dificilă nu doar din cauza intervenției chirurgicale complexe în sine, ci și din cauza faptului că a consumat și puținele resurse financiare ale familiei. După operația de transplant de os am fost spitalizat pentru mai multe luni, perioadă în nu am mai putut merge la școală (eram atunci abia intrat în clasa I), însă ar fi trebuit să urmez în plus și un tratament de recuperare, tratament de care, din cauza faptului că familia mea nu a dispus de sumele necesare, nu am avut parte niciodată.

 

A urmat, așadar, o vindecare fizică de foarte lungă durată, dar cel mai important un psihic căzut, o jenă asupra condiției mele și a semnului pe care îl purtam (proces care a durat câțiva ani), până în momentul în care am realizat că merită să fiu recunoscător pentru că nu mi-am pierdut brațul și am învățat să îmi port semnul ca parte din mine. Pentru că am fost hotărât să mă recuperez singur, mi-am amenajat la mine la țară (m-am născut la sat) o mică sală de forță unde am început să mă antrenez. Am fost întotdeauna înclinat spre partea sportivă și de mic copil am inclus mișcarea în viața mea, sub diverse forme. Sportul mi-a schimbat, dar mi-a și salvat viața.

 

Și la acea vreme, ca și acum, spitalele erau foarte puțin dotate cu cele necesare pentru operație și tratament corespunzător. Mai mult, chiar și în aceste condiții precare, pentru unii copii tratamentul a devenit imposibil, pentru că în unitățile medicale de stat au primit un diagnostic incurabil legat de boala de care suferă.

 

În această situație se află copiii de la HOSPICE Casa Speranței, iar eu am decis să susțin deschiderea noului centru socio-medical de la Adunatii Copaceni, un centru dedicat exclusiv copiilor, în care va exista o unitate cu paturi (pentru tratament medical), un centru de zi (pentru activități educaționale), apartamente sociale și zone destinate organizării de tabere pentru copii, tabere al caror numar va crește în viitor (HOSPICE organizează de 16 ani tabere pentru copiii cu diagnostic oncologic sau alte boli grave).

 

Voi alerga 170 de km la proba clasică din cadrul Ultra Trail du Mont Blanc și îmi propun să adun 1.700 de lei pentru copii. Iau startul pe 31 August, iar timpul limită în care trebuie să termin cursa este de 46 de ore și 30 de minute. Presupune să înconjor în alergare montană întregul masiv Mont Blanc, trecând prin 3 țări: Franța, Elveția și Italia. Așadar, pun la bătaie 170 de km, la prețul de 10 lei per kilometru.

 

Tu câți kilometri vrei să alergi virtual pentru a contribui la ajutorul medical, educațional și social? Înscrie-te și tu la un altfel de ultra maraton, participând cu o donație la campania “Înconjurul Mont Blancului în 46 de ore” Cumpără kilometri pentru copiii de la HOSPICE!

 

FĂ O DONAȚIE PE ACEASTĂ PAGINĂ!

Apasă butonul verde pe care scrie “Vreau să fac o donație!”.

 

POŢI TRIMITE AJUTORUL TĂU ȘI PRIN TRANSFER BANCAR:

LEI: RO49 BPOS 8520 2606 441 RON01 Banc Post București

SWIFT: BPOS ROBU

CUI: 4921504 Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei

 

DACĂ REPREZINŢI O SOCIETATE COMERCIALĂ, SUSŢINE HOSPICE DIRECŢIONÂND PÂNĂ LA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT, ÎN BAZA LEGII SPONSORIZĂRII:

LEI: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 Raiffeisen Brasov

EUR: RO78 BPOS 0800 2606 441 EUR01 Banc Post Brașov

 

SWIFT: BPOS ROBU

CUI: 4921504 Fundatia HOSPICE Casa Speranţei

 

Pentru detalii și completarea online a contractului de sponsorizare poţi vizita site-ul HOSPICE: 20.hospice.ro 

 

DESPRE HOSPICE CASA SPERANȚEI

ONG înființat în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, precum și echipe mobile în Făgărașși Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

 

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

UTMB 2018 Ultra-Trail du Mont Blanc este un concurs de alergare montană care se desfașoară pe un traseu în jurul masivului Mont Blanc traversând trei țări: Franța, Elveția și Italia.  Cursa propune 5 trasee: 1. UTMB - 168 km, 9600 m diferență de nivel (31 August – 2 Septembrie); 2. CCC - 100 km, 5950 m diferență de nivel; 3. TDS - 119 km, 7950 m diferență de nivel; 4. PTL - 300

 

19 Donații

Emotionanta biografia. Felicitari si succes in tot ce iti propui.
21 May 2023
Felicitari!
02 Sep 2018
Go go go Claudiu! ❤️ Esti un exemplu pt copii si le dai o speranta extraordinara celor care isi pot reveni ajutati si de puterea, energia si increderea celorlalti! Azi dimineata la ora 6.30 ora FR m-am gindit la tine, a fost ca o chemare de energie din Univers
01 Sep 2018
Mult succes, Claudiu! Te sustin din tot sufletul si te admir pentru curaj si perseverenta! Sa ajungi cu bine la finish, acolo unde cu inima esti deja!
30 Aug 2018

Anonymous

29 Aug 2018

Anca

Mult succes!
28 Aug 2018
Succes !
25 Aug 2018

Lavi M

24 Aug 2018
Familia îți urează mult succes! Să te întorci cu bine!
23 Aug 2018

Daniela Popa

Felicitări Claudiu, atât ție cât și Elizei. Multa bafta și sa te întorci cu bine! Va pup pe amun2!
16 Aug 2018
Multa bafta!
16 Aug 2018
Baftă, Claudiu! Să treci cu bine linia de finish. Ești un luptător! Felicitări pentru pasiunea ta și iubirea față de copiii de la HOSPICE.
16 Aug 2018

Anonymous

Succes!
14 Aug 2018

Cosmin

Baftă!
14 Aug 2018

adp

Multa bafta!
01 Aug 2018
29 Jul 2018

Eliza Nițescu

UTMB, the power of dreams! Succes, Claudiu! Până la capăt. Te iubesc :)
26 Jul 2018
Claudiu Beletoiu : Fundația HOSPICE Casa Speranței
Înconjurul Mont Blancului în mai puțin de 46 de ore