Școala este pentru toți copiii!

 

Eliza Nițescu Fundația HOSPICE Casa Speranței

28.643151390319% Complete
2,225 RON
Sumă strânsă
7,768 RON
Target
13
Donații
Vreau să fac o donaţie!

O fracțiune de secundă a lipsit ca sacoșa grea, din fâș, să strivească toate rechizitele așezate frumos pe una dintre mesele din bucătărie. Cred că este una din primele strângeri de inimă pe care mi le amintesc din perioada care pentru majoritatea dintre noi este absolut lipsită de griji.

Ajunsesem cu toții acasă după ore în șir petrecute în oraș pentru a completa toată lista de rechizite. Astăzi probabil operațiunea ar fi foarte ușor și rapid efectuată la oricare hypermarket, dar nu ar avea același farmec și cu siguranță nu ar lăsa aceleași amintiri.

Am fost toată viața un tocilar convins, începând lecțiile cu mult înainte de începerea școlii (am învățat să citesc la 4 ani, dintr-o curiozitate nestăpânită legată de descifrarea semnelor care făceau oamenii ba să râdă, ba să plângă, ba să pice melancolici pe gânduri...).

Dacă este un lucru important în evoluția unui individ și a unei nații, acesta este educația. Prin legea românească, învățământul este obligatoriu și gratuit până în clasa a X-a. Din păcate, statul român este incapabil să asigure condițiile speciale pentru accesul la educație pentru copiii de condiție specială...

În București și împrejurimi trăiesc peste 5.000 de copii cu prognostic de viață limitat. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport.

Fundația HOSPICE, care de 26 de ani oferă servicii de îngrijire paliativă în România, a dezvoltat proiectul ȘCOALA HOSPICE, o școală incluzivă în care educația formală se îmbină cu cea nonformală prin intervenții psihoeducaționale acordate individual și adaptate nevoilor în continuă schimbare ale copilului.

Începând cu 24 August mi-am propus realizarea a două ascensiuni de altitudine care au drept cauză umanitară ȘCOALA HOSPICE. Prima expediție va avea loc pe Großglockner, muntele care având altitudinea de 3.798 m, este cel mai înalt vârf din Austria (și din Alpii de Est). Großglockner face parte din categoria vârfurilor ultra, având o proeminență topografică de peste 1.500 m, precum Everest sau Aconcagua. În primele zile ale lunii Septembrie, îmi voi concentra eforturile pentru a escalada Eiger, a cărui popularitate în rândul alpiniștilor și oamenilor obișnuiți se datorează impozantei Fețe Nordice. Eiger este un munte cu altitudinea de 3.970 m deasupra nivelului mării, situat în Alpii Bernezi, un vârf impunător din orice unghi și care merită urcat de pe oricare dintre traseele disponibile, niciunul dintre acestea neputând fi considerat ușor.

Dacă nu mă cunoașteți și aveți pentru mine aceeași întrebare care mi-a fost deja adresată de cîteva sute de ori, vă spun că motivul pentru care fac ascensiuni este simplu: niciuna dintre activitățile pe care le-am mai făcut până acum (și am avut o viață plină...!) nu mi-a putut oferi atâtea momente de înălțare la propriu și la figurat, așa cum am primit de la expedițiile de mare altitudine. Iar proiectele educaționale destinate copiilor a căror viață este atinsă de boală le aleg de fiecare dată cu dor și dorința ca în memoria mamei mele, Mirela Nițescu, care a predat toată viața copiilor din ciclul primar, să continui să ajut la o formă de școală pentru minim 30 de copii anual, cât a avut ea an de an, de-a lungul carierei de dascăl întrerupte subit și tragic din cauza cancerului.

Donațiile pentru proiectul ȘCOALA HOSPICE se pot face direct în contul organizației, LEI: RO49 BPOS 8520 2606 441 RON01 Banc Post București, cu mențiunea: “ȘCOALA HOSPICE” sau prin intermediul platformei Galantom, pe această pagină (activând butonul verde VREAU SĂ FAC O DONAȚIE, situat în partea dreaptă, sus, a ecranului).

Vă mulțumesc anticipat pentru susținere și vă invit cu drag pe Tărâmul Magic de la etajul 3 al unității HOSPICE Casa Speranței din București (în centrul de zi pentru copii) sau la Adunații Copăceni, începând cu data de 21 Septembrie, când HOSPICE va deschide un nou centro socio-medical dedicat (exclusiv) copiilor. Veți fi uimiți să găsiți o atmosferă veselă, optimistă și plină de energie, venită din inimi sincere de copii!

DESPRE HOSPICE CASA SPERANȚEI:

HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de îngrijire palitativă, fiind organizația care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România, odată cu fondarea ei la Brașov, în anul 1992.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții.

HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.

Großglockner, cu altitudinea de 3.798 m deasupra n.m., este vârful montan cel mai înalt din Austria, situat în partea de sud a masivului Hohe Tauern, la granița dintre Carintia și Tirolul de Est. Pe versantul de nord-vest se află ghețarul Pasterze unul dintre cei mai mari ghețari din Alpii Răsăriteni. Caracteristica vârfului este forma lui piramidală cu două piscuri Kleinglockner (3.

 

13 Donații

Anonymous

100 RON
Mă inspiră dăruirea ta! Îți mulțumesc!
27 Sep 2018

Cristina Cretu

75 RON
Eliza draga mea te imbratisez!
23 Sep 2018

GAO CRISTIAN

300 RON
“ZÂMBETUL UNUI COPIL ESTE CEL MAI BUN LEAC PENTRU SUFLET!”
15 Sep 2018

shannon alley

400 RON
10 Sep 2018
Keep going, Eliza! ❤️
09 Sep 2018
Succes! Gandurile noastre bune sa va ajute in momentele dificle. Felicitari inca o data pt toate proiectele tale care vin in ajutarea celor cu adevarat neajutorati! Succes la scoala copiilor!
04 Sep 2018

Anonymous

300 RON
29 Aug 2018
Va pup si va imbratisez !!!
29 Aug 2018
Mult succes!
24 Aug 2018
Mult succes in cele doua expeditii care urmeaza! Te vei descurca foarte bine, nu este prima data cand vei fi ajuns la aceasta altitudine, chiar daca acesti doi munti sunt ceva mai tehnici vei reusi sa duci la bun sfarsit cele doua aventuri. Ylu are the best! Love you.
23 Aug 2018

Anonymous

50 RON
Sa-ti implinesti toate visele!
23 Aug 2018

Anonymous

50 RON
22 Aug 2018

Eliza Nițescu

100 RON
Ștefi (fetiță), Ștefi (băiețel), Maia, Alina, Teodora, Robert, Alex, Mario, Ciprian, Claudiu, Mary, Ana... și alți sute de copii ai speranței, aceaste ascensiuni sunt și pentru voi. Când mă întoc ne jucăm iar :-)
20 Aug 2018
Eliza Nițescu : Fundația HOSPICE Casa Speranței
Școala este pentru toți copiii!